Jump to content


Latest Posts

What is everyone using as a Media Centre these days ?
Forum: The Ettamogah Pub
Last Reply: logifuse (Jul 30 2014 12:49 AM)
Help! Frustrated up to my eyeballs!
Forum: Windows 7: Media Center & OS
Last Reply: Shark007 (Jul 28 2014 05:44 AM)
Need help building latest drivers for HVR-2200 (8940)
Forum: Tuners
Last Reply: brewerm (Jul 26 2014 05:03 AM)
The Argument for HTPC's
Forum: The Ettamogah Pub
Last Reply: logifuse (Jul 25 2014 05:56 PM)

Recent Topics


Photo
- - - - -

Choppy HD video playback mp4 shark codec solved


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 arran

arran

    MC Apprentice

  • Members
  • Pip
  • 48 posts

Posted 20 September 2013 - 07:12 PM

Hi all,

 

I have been having problems with playback of the HD video that has been shot on my Samsung Galaxy S3.

 

The playback device is a Win 7 Media Centre Dell GX620 with a ATI HD6450 using Catalyst 13.4 driver suite. When playing the video file the playbaback is very choppy, the audio is out of sync, and the Processor utilisation is pegged at 100%.

 

I am using Shark Codec 4.2.6, Win 7 32 bit. I messed with upgrading a few software components (Shark codec from 4.0 to 4.2.6, Catalyst 13.1 to 13.4) without success.

 

 

The fix:

On the MPG~MP4 tab in the Shark Codec config application, when I cleared the check box "Disable Media Foundation for MP4", the CPU utilisation immediately went from 100% to 5 or 10% and playback in full HD is perfect.

 

Arran



#2 Shark007

Shark007

    MC Graduate

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 posts

Posted 26 September 2013 - 12:45 PM

To follow up; I released new versions of the codecs today and have removed that checkbox from being selected when setting the suggested settings. 

 

Thanks for posting your resolution Arran.


Edited by Shark007, 26 September 2013 - 12:46 PM.